Θέμα 1 Εισαγωγή

Οι εκπτώσεις και οι ειδικές προσφορές μπορεί να γίνουν μερικά από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την πραγματοποίηση πωλήσεων. Φυσικά, δεν έχει νόημα να προσφέρουμε μεγάλες εκπτώσεις σε σημείο που να γίνονται ασύμφορες.

Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να προκαλέσει απεριόριστη ζημιά – οι πελάτες σας θα αρχίσουν να υποψιάζονται ότι τα προϊόντα σας δεν αξίζουν πραγματικά τις αρχικές τιμές στις οποίες διαφημίζονται και πιθανότατα θα αποκτήσετε τη φήμη ότι είστε φθηνοί και πιθανώς κατώτερης ποιότητας.

Υπάρχει λόγος που ονομάζονται ειδικές τιμές. Θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό – συγκεκριμένα, μια εξαίρεση, μια δελεαστική πρόταση για να κερδίσετε νέους πελάτες ή να ευχαριστήσετε τους πιστούς σας πελάτες.

  • Ειδικοί τύποι προσφορών
  • Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι εκπτώσεων που χρησιμοποιούνται.
  • Μερικές φορές μια πολύ μεγαλύτερη έκπτωση (-50% ή ακόμα και 75% έκπτωση σε ορισμένες περιπτώσεις) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση – πώληση ενός ανεκτέλεστου αποθέματος που βρίσκεται σε αποθήκες και απλά δεν πωλείται εύκολα
  • Οι πελάτες συχνά αποσύρονται από τις αγορές τους όταν συνειδητοποιήσουν ότι θα πληρώσουν επιπλέον έξοδα αποστολής.
  • Ένας άλλος τρόπος χρήσης της δωρεάν αποστολής είναι να την προσφέρετε σε συνδυασμό με ένα ελάχιστο ποσό παραγγελίας για να αυξήσετε τη μέση τοποθέτηση της παραγγελίας σας.
  • Τα δώρα με συγκεκριμένες αγορές μπορούν να προσθέσουν πραγματική αξία από την οπτική γωνία του πελάτη, αυξάνοντας το ποσό της παραγγελίας και ακόμη και να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από μη κινούμενα προϊόντα.