Θέμα 2 Διαδικτυακά εργαλεία για μάθηση, δημιουργία και συνεργασία

Οι παρακάτω εφαρμογές και εργαλεία θα υποστηρίξουν τη μαθησιακή σας διαδικασία και θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε δεξιότητες και ικανότητες με έναν μάλλον μη τυπικό τρόπο. Μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο από λέξεις και κείμενα, να δημιουργήσετε χάρτες μυαλού για να οπτικοποιήσετε τις ιδέες σας και ακόμη και να μάθετε προγραμματισμό με εύκολο τρόπο. Είτε μεμονωμένα είτε από κοινού με άλλους..

Videos from text

Ένα εργαλείο για τη δημιουργία βίντεο από σύντομο κείμενο. Εισάγετε ένα σενάριο 200 λέξεων, το οποίο το εργαλείο μετατρέπει σε βίντεο αναγνωρίζοντας λέξεις-κλειδιά και αναπαριστώντας τες με σύμβολα.

Texts from Words

Ένα εργαλείο για την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP). Μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να συνομιλήσει για διάφορα θέματα και να δημιουργήσει δημιουργική γραφή. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εικόνες.

Χάρτες μυαλού

Miro είναι ένας ψηφιακός πίνακας που διευκολύνει τη συνεργασία με άλλους. Μπορείτε να δημιουργείτε σημειώσεις και σχέδια, να μετακινείτε αντικείμενα και να επικοινωνείτε μέσω ενσωματωμένων βιντεοκλήσεων ή διαδικτυακών συνομιλιών. Το εργαλείο συνοδεύεται επίσης από μια σειρά από προκατασκευασμένα πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν ή να χρησιμεύσουν ως αφετηρία για τη δική σας εργασία. Τι είναι το Miro;

Mindomo σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε απλούς ή πιο σύνθετους χάρτες μυαλού. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες, αρχεία, συνδέσμους, σημειώσεις, εικονίδια ή ηχογραφήσεις φωνής στον καμβά σας. Μοιραστείτε το σύνδεσμο του mindmap σας, ή μέσω email.Η βασική έκδοση είναι για δωρεάν..

Πώς να δημιουργήσετε έναν χάρτη μυαλού από το μαθησιακό σας υλικό

Δημιουργία και συνεργασία

Scratch

Με το Scratch, μπορείτε να προγραμματίσετε τις δικές σας διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια – και να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με άλλους στη διαδικτυακή κοινότητα. Το Scratch σας βοηθά να μάθετε να σκέφτεστε δημιουργικά, να σκέφτεστε συστηματικά και να εργάζεστε συνεργατικά – βασικές δεξιότητες για τη ζωή στον 21ο αιώνα. Το Scratch είναι δωρεάν.

Docdroid σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα έγγραφά σας και εύκολα.. σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή

Google Docs είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για σκοπούς συνεργασίας – μοιραστείτε και εργαστείτε μαζί με συναδέλφους και συνεργάτες στο ίδιο έγγραφο σε απευθείας σύνδεση.