Θέμα 2 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα κατά την επιλογή των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης είναι, φυσικά, οι προτιμήσεις του κοινού-στόχου σας. Σε αυτό το στάδιο, λοιπόν, αξίζει να θέσετε στον εαυτό σας τα ακόλουθα ερωτήματα: ποια κανάλια χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι πελάτες μου; Τι χαρακτηριστικά έχουν; Τι ηλικία έχουν; Τι είδους περιεχόμενο τους ενδιαφέρει;

Με το Facebook, μπορείτε να προσεγγίσετε με ακρίβεια συγκεκριμένες ομάδες-στόχο, να επιτύχετε σαφώς καθορισμένους στόχους, να προσεγγίσετε χρήστες με οργανικό τρόπο και να βελτιστοποιείτε συνεχώς τις διαφημίσεις σας. Το Facebook θεωρείται η ραχοκοκαλιά κάθε διαφημιστικής στρατηγικής, γι’ αυτό και είναι το μέσο που προτείνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών που θέλουν να ξεκινήσουν προσπάθειες μάρκετινγκ.

Το Instagram είναι, μαζί με το Facebook και το YouTube, το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Όσον αφορά τις εκστρατείες μάρκετινγκ, αυτό το μέσο είναι ιδανικό για το περιεχόμενο που αφορά τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι ευκαιρίες προσέγγισης πιθανών αγοραστών είναι τεράστιες από αυτή την άποψη, αρκεί οι ενέργειες να εκτελούνται με τον σωστό τρόπο.

Το TikTok είναι ένα σχετικά καινούργιο μέσο, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα η δημοτικότητά του έχει φθάσει στα ύψη σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια πλατφόρμα που απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς χρήστες και οι διαφημιστικές της δυνατότητες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Μπορείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες με εξαιρετικά δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ ο αλγόριθμος του TikTok σάς επιτρέπει να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας με εξαιρετική ακρίβεια και να αλληλεπιδράσετε μαζί του!

Το YouTube είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο, η οποία ανήκει στην κορυφαία εταιρεία Google. Ως εκ τούτου, διαθέτει σχεδόν τέλειους αλγόριθμους που παρέχουν άπειρες δυνατότητες στόχευσης πελατών. Το YouTube χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε χρήστη του διαδικτύου, επομένως η στρατηγική YouTube που ακολουθείται με συνέπεια είναι η συνταγή της επιτυχίας για κάθε επιχείρηση που επιδιώκει να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της και να δημιουργήσει ένα ισχυρό όνομα στην αγορά. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα διαφημιστικά μηνύματα μπορούν να έχουν όχι μόνο μορφή βίντεο, αλλά να είναι και στατικά ή δυναμικά.