Θέμα 2 Τρόποι για να Επωφεληθείτε από ΕιδικέςΠροσφορές

Μια στρατηγική που περιλαμβάνει ειδικές προσφορές όταν χρησιμοποιείται σωστά θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να επιτύχετε τους στόχους σας, να δημιουργήσετε φήμη, να αυξήσετε τα έσοδά σας και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας.

Οι ειδικές προσφορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά με τους τρόπους που περιγράφονται παρακάτω:

  • Στοχευμένες στα Έσοδα

Ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι ειδικές προσφορές εξαρτάται φυσικά από το είδος της επιχείρησης. Τελικά, όλα εξαρτώνται από το επιχειρηματικό σας μοντέλο. Ο τύπος των προσφορών που διαφημίζετε θα πρέπει να ταιριάζει με τη στρατηγική και το μήνυμά σας για την επωνυμία σας και, πράγματι, πιθανότατα θα χρειαστεί να γίνει μια δοκιμή και ίσως και σφάλμα στα αρχικά στάδια, καθώς εξετάζετε πώς να επιτύχετε καλύτερα τους στόχους κάθε καμπάνιας σας (εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες προσφορές, εποχιακές προσφορές).

  • Στοχευμένες στην Αύξηση της Δέσμευσης
  • Προσφορές για Κοινοποίηση μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Μια στρατηγική κίνηση για την προώθηση της επωνυμίας σας είναι να προσφέρετε σε όποιον επισκέπτεται τον ιστότοπό σας ένα εκπτωτικό κουπόνι για να μοιραστεί ή να κάνει “μου αρέσει” τον ιστότοπό σας στα κοινωνικά του δίκτυα.

  • Προσφορές κατά την Αποχώρηση του «Καλαθιού»

Προγραμματίστε ένα email που θα σταλεί σε πελάτες που εγκαταλείπουν το καλάθι τους πριν ολοκληρώσουν την αγορά. Το μήνυμα θα περιέχει έναν κωδικό που δίνει στον πελάτη ένα συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης εάν ολοκληρωθεί η παραγγελία του.

  • Προσφορές Πιστών Πελατών

Η επιβράβευση των πιστών πελατών σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εδραιώσετε περαιτέρω τη φήμη σας. Η προσωπική επαφή είναι πάντα καλύτερη σε τέτοιες περιπτώσεις και μπορεί να επιτευχθεί στέλνοντας στους καλύτερους πελάτες σας ένα άμεσο email με έναν κωδικό πίστωσης ή έκπτωσης που θα προκαλέσει θετικές εντυπώσεις και συναισθήματα. Τα προγράμματα αφοσίωσης πελατών μπορούν επίσης να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας εφαρμογές και είναι ένας πολύ καλός τρόπος σε κάθε περίπτωση για να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι καλύτεροι πελάτες σας και να δημιουργήσετε τα δημογραφικά και γεωγραφικά τους προφίλ.