Θέμα 3 Συνηθέστερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Introduction To Cyber Security | Cyber Security Training For Beginners

Ψάρεμα είναι η πρακτική της αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μοιάζουν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αξιόπιστες πηγές. Στόχος είναι η κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών και πληροφορίες σύνδεσης. Είναι ο πιο κοινός τύπος επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία σας μέσω της εκπαίδευσης ή μιας τεχνολογικής λύσης που φιλτράρει τα κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κοινωνική μηχανική είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι για να σας ξεγελάσουν ώστε να αποκαλύψετε ευαίσθητες πληροφορίες. Μπορούν να ζητήσουν μια χρηματική πληρωμή ή να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμπιστευτικά σας δεδομένα. Η κοινωνική μηχανική μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε από τις απειλές που αναφέρονται παραπάνω για να σας κάνει πιο πιθανό να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό ή να εμπιστευτείτε μια κακόβουλη πηγή.

Λογισμικό Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού. Έχει σχεδιαστεί για να αποσπά χρήματα, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε αρχεία ή στο σύστημα του υπολογιστή μέχρι να καταβληθούν τα λύτρα. Η καταβολή των λύτρων δεν εγγυάται ότι τα αρχεία θα ανακτηθούν ή το σύστημα θα αποκατασταθεί.

Κακόβουλο λογισμικό είναι ένας τύπος λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή να προκαλέσει ζημιά σε έναν υπολογιστή.

Cyber Security In 7 Minutes | What Is Cyber Security: How It Works?