Θέμα 3 Σχεδιάζοντας την Ταυτότητα του Brand

Η ταυτότητα του brand είναι ο τρόπος με τον οποίο κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται για κάτι όταν το κοιτάζουν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε την αίσθηση του ανήκειν στο έργο σας.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Προσωπικότητα: Ποιος είσαι? Πώς είναι η προσωπικότητά σας; Πώς μοιάζει το brand σας; Έχεις αίσθηση του χιούμορ; Η καλύτερη εξάσκηση: δεν είστε το κοινό σας, προσπαθήστε να το ακούσετε και όχι τον εαυτό σας.
  • Ο τόνος της φωνής: Πώς θέλετε να νιώθουν οι άνθρωποι όταν αλληλεπιδρούν με το brand σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι παιχνιδιάρικο; Σοβαρό; Μπορεί ο τόνος να είναι παιχνιδιάρικος χωρίς να είναι ενοχλητικός ή να αποσπά την προσοχή; Η καλύτερη εξάσκηση: μην υπερεκτιμάτε!
  • Παλέτα χρωμάτων: Τι χρώματα χρησιμοποιούν στο λογότυπό τους και σε άλλα υλικά του brand; Ταιριάζει με το πώς θέλουν να νιώθει το κοινό τους όταν τους βλέπει (και το αντίστροφο); Η καλύτερη εξάσκηση: ορίστε ένα βασικό χρώμα, ένα δευτερεύον χρώμα και ένα ουδέτερο χρώμα και χρησιμοποιήστε τα σύμφωνα με τον κανόνα 60,30,10.
  • Λογότυπο: Είναι απλό και εύκολο να το θυμάστε, ώστε οι χρήστες να μην μπερδεύονται καθώς κάνουν scroll στις ροές ειδήσεων ή στις ροές Instagram; Η καλύτερη εξάσκηση: κρατήστε το απλό και αναγνώσιμο. Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε όλες τις λεπτομέρειες όταν αναλογώς μειώσετε το μέγεθος σε ένα νόμισμα 5 λεπτών, τότε πρέπει να το απλοποιήσετε.