Θέμα 5 Καλές Πρακτικές

Καλές Πρακτικές: Ένα Εγχειρίδιο για το πώς να ξεθάψετε την αγροτική ζωή από το μονοπάτι

Αυτό το φυλλάδιο στοχεύει να δώσει πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία και την υλοποίηση φεστιβάλ αγροτικής νεολαίας από διεθνείς και τοπικούς εθελοντές. Σκοπός είναι να μοιραστούμε την άριστη πρακτική που εξετάζουμε για άλλους οργανισμούς ή κοινότητες που θα ήθελαν να αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες των νέων και την κοινωνική συμμετοχή των νέων στην αγροτική περιοχή.

Το φυλλάδιο δίνει μοντέλα και ιδέες για δραστηριότητες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Αυτό το παράδειγμα καλής πρακτικής είναι από την οπτική γωνία των διεθνών εθελοντών που έχουν την πρώτη εμπειρία διοργάνωσης τέτοιου μεγέθους εκδήλωσης σε μια αγροτική περιοχή, με τη βοήθεια τοπικών εθελοντών. Οι διαφορετικές ομάδες, όπως η εφοδιαστική, η προώθηση, ο προϋπολογισμός και ο οικοδεσπότης, υπογραμμίζει συμβουλές και κόλπα που πρέπει να εφαρμόσετε πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Καλές Πρακτικές: Rural Youth Europe learning platform

Ο Rural Youth Europe (RYEurope) είναι ένας Ευρωπαϊκός Μη Κυβερνητικός Οργανισμός για τη νεολαία της υπαίθρου. Ιδρύθηκε το 1957 και είναι μια ομπρέλα για οργανώσεις νεολαίας που προωθούν και ενεργοποιούν τους νέους στην ύπαιθρο.

Παρέχει διεθνείς δυνατότητες κατάρτισης και λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ εθνικών οργανώσεων, οργανώσεων νεολαίας και δημόσιων ιδρυμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πλατφόρμα του συγκεντρώνει άτυπο εκπαιδευτικό υλικό: παιχνίδια γνωριμίας, δυναμωτικά, συμβουλές για συνειδητή και συναρπαστική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εργαστήρια για κοινοτικές δραστηριότητες και αξιολόγηση εκδηλώσεων.

Η εργαλειοθήκη προσφέρει υποστήριξη για το πώς μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει μια δραστηριότητα διαλόγου σχετικά με τους στόχους της νεολαίας σε 3 βήματα:

  • Παρέχει εμπειρίες από το Youth Goals Lab για τον προγραμματισμό μιας δραστηριότητας διαλόγου.
  • Παρουσιάζει εμπειρίες σχετικά με τη διευκόλυνση των δραστηριοτήτων διαλόγου.
  • Παρουσιάζει πολυάριθμες μεθόδους για να ξεκινήσετε, μεθόδους ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και ιδεών και τεχνικές για προβληματισμό και πρόοδο.
  • Παρουσιάζει πολύτιμες οδηγίες για τη συνέχεια.