Θέμα 7 Πώς να δημιουργήσετε μια Διαφημιστική καμπάνια FB

Η δημιουργία μιας καμπάνιας διαφημίσεων Facebook/Instagram μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του Brand σας.

Μεταβείτε στη σελίδα σας στο Facebook και κάντε κλικ στο “ Meta Business Suite” στην πλαϊνή μπάρα. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαφημίσεις” και αναζητήστε το κουμπί “Δημιουργία διαφήμισης” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Πρώτον, πρέπει να θέσετε το στόχο που θέλετε να φτάσετε. Για παράδειγμα, επιλέξτε «Προώθηση της σελίδας σας» και συμπληρώστε φόρμες με το περιεχόμενό σας και όλες τις πληροφορίες που έχετε για το κοινό σας, όπως:τοποθεσία, ενδιαφέροντα και ηλικία.

Στο επάνω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου μπορείτε να προσθέσετε την περιγραφή και τα μεσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτήν την καμπάνια, όπως εικόνες, καρουζέλ, βίντεο κ.λπ.

Τότε πρέπει να ρυθμίσετε το κοινό. Αυτό είναι σημαντικό, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες που έχετε είναι σωστές. Εάν το τελικό κοινό-στόχος είναι πολύ μικρό, προσπαθήστε να μειώσετε τον αριθμό των συγκεκριμένων λεπτομερειών. Εάν το κοινό είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, προσθέστε όσες πληροφορίες έχετε.

Τέλος, μπορείτε να προγραμματίσετε την διάρκεια της καμπάνιας και του προϋπολογισμού που θέλετε να διαθέσετε.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πρώτη σας καμπάνια διαφημίσεων στο Facebook. Κάντε κλικ στο «Προώθηση τώρα».